Bieslandse steak

9,95

per 2 verpakt

Uit eigen slagerij

Beschrijving

Bieslandse steak per 2 vacuum verpakt en ingevroren.

Malse Bieslandse steak die je klaarmaakt als een echte chef.

Sappig vlees vol smaak van de Bieslandse ‘Fleckvieh’ koe wil je het liefst op de juiste manier klaarmaken. Maar hoe doe je dat ook alweer? 

  1. Gebruik een koekenpan met een dikke bodem en zorg ervoor dat je vlees op kamertemperatuur is. 
  2. Doe maar twee steaks per keer in de pan, als je de pan een beetje volpropt worden de steaks namelijk niet snel genoeg gebakken.
  3. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en draai het vuur wat lager zodra de pan goed heet is. Laat een flinke klont roomboter in de pan smelten en wacht tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren.
  4. Bak de steak op middelhoog vuur 2 minuten per kant voor rare (3 minuten voor medium-rare of 4 minuten voor medium). Zet het vuur lager als de boter dreigt te verbranden (dat zie je door een zwarte walm en donkerbruine kleur boter).
  5. Laat de steak 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.

Smullen maar.