facebook    twitter ws

Kistje vol Smaak! haalt haar producten het liefst van dichtbij, en het liefst van lokale boeren en andere kleine bedrijfjes. En dat lukt steeds beter. Graag stellen we een paar van die bedrijfjes aan je voor. Stuk voor stuk bedrijven van bijzondere mensen met een goed gevoel voor smaak en traditie. Waar we kunnen kiezen we voor bio. Dat is bij meer dan 90% van de groenten zo, en meer dan 70% van het fruit (cijfers van 2017).

Elk jaar maken we een teeltplan met De Groenteboerin van Hoeve Biesland. En we hebben vaak groenten en fruit van coöperaties Biologisch Goed, van Groene Hart Streekproducten. En in het fruitseizoen hebben we vaak appels en peren van de Buytenhof en druiven van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Ons buitenlands fruit komt van Ecoville.

De groenten en fruit zijn de basis van Kistje vol Smaak! En we hebben nog meer. Zoals de eieren uit het Delftse buurtkippenhok, kaas van Nelly uit Schipluiden en brood en koek van Delfts Molenmeel gemaakt door het Bakatelier, bakker van Roon, de Diamanten Ring en door banketbakkerij Stoffer.